Tyto stránky používají pro lepší výkon, cílený obsah a pro účely analýzy cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Další informace | Beru na vědomí

 
Osudové setkání: český výrobce dělá čokolády z kakaa přímo od farmáře

Osudové setkání: český výrobce dělá čokolády z kakaa přímo od farmáře
[4 minuty čtení] V brněnské čokoládovně Ajala vzniká tak trochu jiná čokoláda. V roce 2014 Filip Teplý začal vyrábět čokoládu podobnými postupy, jako ji kdysi připravovali staří Mayové. Nyní našel v Ekvádoru i přímého dodavatele kakaových bobů. I dnes si tímto způsobem stále ještě lidé v Jižní Americe vyrábějí domácí čokoládu. Místo moderní cukrovinky plné cukru, mléka a kakaového másla tak v Brně pod značkou Ajala vznikají čokolády, ve kterých především vyniká ovocná chuť správně upraženého kak

Více ZDE

TOPlist
Nahoru