Tyto stránky používají pro lepší výkon, cílený obsah a pro účely analýzy cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Další informace | Beru na vědomí

 
Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?
Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska zdraví prospěšnější složení. Lidé špaldu pěstují už tisíce let, ale před časem ji vytlačila šlechtěná pšenice, která má vyšší výnosy a je ekonomicky zajímavější. Teď se pozapomenutá obilnina vrací na naše talíře.Další články k tématu:Čtenářský recept: Rohlíky ze špaldové moukyJahodový dort se špaldovým piškotemLetní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

Více ZDE
15.1.18  23:00 | IDNES.cz Ona | Žena/Styl

TOPlist
Nahoru